Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Sveriges längsta limo: "En orgie i lyx"

Nu är unika limousinen till salu - med plats för 22 personer

10 meter lång och en rullande lyxupplevelse för 22 passagerare. Nu är limousinernas limousin till salu i Sverige.
– Att åka i den är en drömupplevelse för de flesta, säger Hans Hallberg på LimoEurope i Örebro. För 595 000 kronor får du väldigt mycket bil och lyx – och dessutom plats för hela släkten.

Jo, det här är faktiskt en Chevrolet Suburban. Men den här jänkaren sticker sannerligen ut på vägen när den kommer glidande. Den är ett av totalt 400 tillverkade exemplar genom åren och en så kallad ”Megastretch” Limousine. Ända sedan 2008 har den transporterat fest- och lyxsugna amerikaner på vägarna.
Nu är den på väg över Atlanten och kommer snart landa hos limousinexperten Hans Hallberg i Örebro.
– Ja, jag räknar med att den är här den 18 mars. Det blir den längsta limousin som vi någonsin sålt under 20 år.
– Tomas Brolin var en av mina första kunder. Han fattade hur man kunde lockar kunder genom att placera en stor limousin utanför sin restaurang Undici. Och när det var stängning ville massor av folk åka hem i limo.

Se annonsen här

Hur svårt är det att köra en sån här enormt lång limo?
– Det är som att köra buss eller bil med släpkärra. Man behöver C-körkort eller utökad behörighet. Men vi erbjuder en dags utbildning till köparna, då får man åka med någon av våra professionella chaufförer och öva på alla de viktiga momenten: hur långt från trottoaren kan man köra? Hur långt fram är nosen? Hur långt vågar jag backa även om bilen har backkamera?

Det får alltså plats 22 passagerare i den här lyxiga limousinen?
– Ja, och det är en fantastisk upplevelse som erbjuds. Alla samhällsklasser blir som barn när de kliver in. Ingen jantelag gäller för de här bilarna, alla tycker att det är roligt.
– Det är en drömupplevelse för de flesta. Man kliver ju in i en värld av lyx.

Hans Hallberg har kommit hem från en månads vistelse i Las Vegas där han sökt efter bra limousiner att köpa och sälja, precis som han jobbat de senaste 20 åren. Och tänka sig, tre bilar har han precis krängt iväg till Mumbai i Indien.
– Jag har kunder som kommer från hela Sverige och jag är nöjd om jag säljer 20-30 limousiner per år. Jag brukar säga till kunderna att en limousin innebär gratis marknadsföring, och då får man automatiskt kunder. Det är alltid folk som vill åka med stil till evenemang som elitloppet i trav, en mässa eller whiskyprovning.
– Jag har själv kört skidåkare i limousin och lastat in skidor. Det finns ju plats att lasta in allt möjligt.

Se annonsen här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com