Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

SsangYong LIV-2 nästa generation Rexton

Koreanerna visar försmak av kommande suvmodell

SsangYong visar upp en konceptbil på Parissalongen som ska ligga till grund för ny modell nästa år. Vi vet precis vilken bil den liknar mest av allt.

Koreanska SsangYong hade för sisådär 10-15 år sedan en formgivningsstrategi som mest gick ut på att väcka uppmärksamhet genom fulhet. Deras bilar var så anskrämliga att det bara inte var möjligt att inte lägga märke till dem. Perfekt marknadsföring, tycktes någon ha tänkt.

Men sedan tänkte de om och nuförtiden har de en fullt normal modellflora med modeller som Tivoli, Korando och Rexton på programmet. Till Parissalongen tänker de plocka med en nykomling, kallad LIV-2. Det är fråga om en konceptbil men SsangYong lovar att LIV-2 kommer att lanseras som produktionsmodell under nästa år, gissningsvis då som ersättare till den nu ganska mogna stor-suven Rexton.

Under huven finns en 2,2-liters dieselmotor som ska klara europeiska utsläppskrav, men SsangyYong har också en nyutvecklad bensinmotor med direktinsprutning och turbo i bakfickan. Hög säkerhetsnivå och mängder med kommunikationsteknik utlovas också.

Vad gäller formgivningen tycker vi nog att nya SsangYong är misstänkt lik Lada XCode, som nyligen visades upp i Moskva. En tillfällighet?

Foto: SsangYong
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com