Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Spyker är tillbaka – möt C8 Preliator

Bilen som ska få tillverkaren att lyfta igen

Efter några tunga år med bland annat konkurshot blickar nu den holländska sportbilstillverkaren och Victor Müller framåt.

Nu är det Nordamerika och New Yorks tur att få beskåda bilen som ska kriga tillbaka Spyker på banan igen. C8 Preliator heter bilen som efterträder C8 Aileron, och den visas upp på New York International Autoshow i påskhelgen.

Namnet Preliator betyder krigare på latin och namnet travesterar både på Spykers historia, åren mellan 1914 och 1918 tillverkade Spyker stridsflygplan, och på framtiden då biltillverkaren ska kämpa sig tillbaka efter några tuffa år.

Nya Preliator kommer med en 4,2-liters Audi V8 under huven, en motor som levererar 525 hästkrafter vid 6800 varv. Det finns två alternativ för val av växellåda, antingen en 6-växlad manuell från Getrag eller om du lägger till en slant så får du en 6-växlad automatlåda tillverkad av ZF-Tiptronic.

En koll på cockpit … förlåt, kupén, och även exteriören, så ser man tydligt varifrån tillverkaren har hämtat sin inspiration ifrån, med mycket knappar och runda instrument får föraren att känna sig som en pilot. Bilen kan flyga fram i 322 km/h som mest och den accelererar upp till 100 på 3,7 sekunder.

Planen är att tillverka 50 exemplar av bilen och vill du ha en C8 Preliator i samlingen får du betala från cirka 3,6 miljoner kronor.

Foto: Spyker Cars
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com