Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Som ett femstjärnigt hotell på hjul

Film: Häng med in i världens lyxigaste husbil

Planerar du att campa med stil i Sverige? Då kan du i alla fall drömma om det här rullande lyxhotellet, en Volkner Mobil Performance S.
För 17 miljoner kronor får du all lyx du kan tänka dig – och dessutom plats för en sportbil.
Här är filmen som garanterat får dig semestersugen inför sommaren.

Dusch med varmvatten, toalett, diskmaskin, kylskåp, spis, stor platt-tv, ett ljudsystem i hela taket…allt försörjt av solceller på taket. Och ett sovrum med dubbelsäng och stora garderober. I den här husbilen saknas absolut ingenting. För några år sedan blev Volkner-bussen rättmätigt utsedd till ”the world’s ultimate camper van”, och den står sig fortfarande bra i konkurrensen.
17 miljoner kronor kostar det lyxigaste och vräkigaste du kan ha på en camping. Priset är givetvis beroende på specifikation och utrustning liksom interiört materialval.

Och när du rullat in det gigantiska rullande hemmet på Böda camping på Öland så återstår fortfarande den stora överraskningen för dina nya grannar: du trycker på en fjärrkontroll, bussen höjs…och ut glider din lilla sportbil ut på en hydraulisk hiss.
Men nej, för 17 miljoner ingår inte en bil – den måste du köpa separat.

Se husbilar till salu här

Den nästan 14 meter långa husbilen har förstås rönt stor uppmärksamhet genom åren, så det tyska företaget har knappt behövt lägga pengar på marknadsföring. Tv-bolag och tidningar har i princip stått i kö genom åren för att få göra reportage om det extravaganta campinglivet. Ovanför artikeln ser du ett av de tv-reportage som gjorts relativt nyligen och som ger en bra känsla för hur bekvämt man kan semestra i en husbil.

– Om du passerar den på motorvägen så kanske du tror att den är en vanlig buss, men på insidan döljer sig ett femstjärnigt hotell, säger tv-reportern Andrew Hoyle.
– Den här toaletten är finare och bekvämare än i min London-lägenhet, konstaterar han. Och för att alla fina glas i baren inte ska förstöras under färden har husbilen extra känslig fjädring. Tillverkaren har verkligen tänkt på alla detaljer.

Och som det sista partytricket i reportaget kör Andrew Hoyle upp sin röda Porsche på den hydraulisk hissen.
Erkänn att du skulle vilja göra samma sak i sommar…

Se husbilar till salu här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com