Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Smygkolla på Porsche Taycan utan maskering

På onsdag har nya el-sportbilen världspremiär

Veckans hetaste bilnyhet: Porsches nya elbil Taycan.
Redan i dag kan du ta en smygtitt på bilen utan maskering.
Vilken färg föredrar du på elbilen som sägs köra ifrån Tesla?

Porsche har minst sagt pepprat publiken med olika teasers på nya elbilen Taycan. Inredningen har visats upp och bilen har körts inför publik på olika bilevents runt om i världen. Men helt utan kamouflage har publiken ännu inte kunnat se bilen.

Nu kan du, tack vare en medlem på Taycan-forumet, se bilen med kamouflaget borttaget i dator. Dessutom kan du kolla på bilen i Porsches alla olika nyanser. Vilken föredrar du?

Prestandamässigt och tekniskt sett sägs det att Taycan är den första elbilen som kan utmana Tesla. Den har två effektiva elmotorer på fram- och bakaxeln och är därmed fyrhjulsdrift. Varje hjul regleras individuellt och ger därför bilen extra bra grepp. Bilen har även adaptiv fjädring och dynamisk chassikontroll.

Porsche Taycan ärr den första elbilen som har en systemspänning på 800 volt i stället för 400 volt. Fördelen ska vara bättre prestanda. Dessutom har batteriets kylning och uppvärmning utformats för att ge maximal prestanda som ska göras att bilen kan köras hårdare under längre tid än till exempel en Tesla.

Resultatet är att Taycan redan nu har slagit varvrekord runt Nürburgring, i en nyuppfunnen klass. Ett varv gick på 7 minuter och 42 sekunder, vilket är rekord för elbilar med fyra dörrrar.

Interiört sett har den ursprungliga 911: ans instrumentpanel från 1963 har varit inspiration. Instrumentpanelen har enligt Porsche en ren, minimalistisk och ultramodern design. Den största nyheten är nog det böjda instrumentklustret.

Det böjda instrumentklustret består av en krökt 16,8-tums skärm. Mätaren för varvräknare har av förståeliga skäl utelämnats. Föraren kan välja mellan flera lägen: Klassiskt läge, kartläge, pure-läge.
I pure-läget släcks allt utom det mest väsentliga ner, samma finess som Saab lanserade i 900-modellen 1993.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com