Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skoda visar upp sin första elbil

Lilla Citigo e kommer långt på en laddning

Nu visar Skoda upp sin första elbil: Citigo e iV.  Bilen går nästan dubbelt så långt som Volkswagens motsvarighet e-Up.  Dessutom: Den finns att köpa redan i år.

Skoda Citigo får ett nytt batteri på hela 36,8 kWh, dubbelt så stort som Volkswagens e-Up. Det bytyder att den lilla bilen från Tjeckien får en räckvidd på hela 26,5 mil enligt WLTP. En svårslagen bil för de som vill köra miljövänligt i stan, även om karossen har några år på nacken.
Svenska priserna är ännu inte officiella, men räkna med att den i alla fall inte blir dyrare än Volkswagen e-up som kostar drygt en kvarts miljon.

Det betyder att Skoda Citigo e kan bli marknadens billigaste elbil med en prislapp på under 200 000 kronor efter miljöbonus.

Bilen har 83 hästkrafter och gör 0-100 km/h på 12,5 sekunder. Bilen kan laddas upp till 80 procent på en timme om du har en 40 kW-laddare.

Det här handlar inte heller om en elbil som visas upp i år för att börja levereras någon gång nästa år. Bilen går att beställa redan nu, och börjar levereras i slutet av året.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com