Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Skärmen på Cadillac Lyriq tar upp hela instrumentbrädan

Större
Stäng
  • Skärmen på 33 tum (i botten) täcker hela instrumentbrädan.
    Skärmen på 33 tum (i botten) täcker hela instrumentbrädan.
  • Skärmen på 33 tum (i botten) täcker hela instrumentbrädan.
  • Skärmen på 33 tum (i botten) täcker hela instrumentbrädan.

Digitala instrumentbrädor hör elbilar till.
Men den monsterskärm som ska klä Cadillac Lyriq tar nog priset.
En enda böjd skärm på 33 tum täcker hela instrumentbrädan.

Torsdag den 6 augusti sker den virtuella lanseringen av den kommande elbilen Cadillac Lyriq på biltillverkarens hemsida. Det beskrivs som en ”introduktion till nästa kapitel” för märket.

Men redan nu släpps små detaljer om Lyriq. Eller ja, små är de kanske inte. Skärmen som täcker bilens instrumentbräda är större än många tv-apparater.

Det är sajten Electrek som sprider informationen efter att ha pratat med General Motors designchef Bill Thompson om den redan omtalade skärmen. Måtten lyder 83,8 centimeter på bredden och 12,7 på höjden. Den böjda glasskärmen mäter 33 tum.

– Formfaktorn kommer att vara väldigt industriledande, säger Thompson till Electrek.

Skärmen delas i körläge in i tre olika zoner. Till vänster om ratten kontrolleras och visas interiöra funktioner såsom lampor och AC. I regionen bakom ratten hittas traditionell hastighetsmätare, varvmätare med mera. I mitten av skärmen och till höger ges utrymme för navigeringssystemet och funktioner för infotainmentsystemet.

I bilden som ses här nedanför ges föraren till vänster ett förslag om att lägga till ett laddningsstopp, i mitten visas farthållare och räckvidd medan kartläsaren visas till höger.

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com