Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Sébastien Loeb klar för Rallycross-VM

Nu blir det åka av i Rallycross-VM i sommar

Sébastien Loeb kommer att tävla full säsong för Team Peugeot Hansen i FIA World Rallycross Championship under 2016.

Vad händer om man sätter ihop världens mest framgångsrika rallyförare med 9 VM-titlar i samma team vars team-chef är världens mest framgångsrika rallycrossförare genom tiderna? Det får vi se i år, då niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb är klar för Team Peugeot Hansen och årets 12 VM-deltävlingar.

Loeb blir Timmy Hansens lagkamrat i ett tvåbilsteam i år, där de båda kör en 550 hästkrafters 208 WRX Supercar

– Jag är otroligt upprymd över den här möjligheten att få köra ett helt rallycrossmästerskap för första gången, säger Sébastien Loeb. Genom åren har jag haft turen att få köra helt fantastisk racing. Men rallycross – med så mycket motorstyrka och konkurrenskraft som i PEUGEOT 208 WRX, kombinerat med intensiteten i tävlingsformen – kommer att bli väldigt speciellt. Bilen och strategin för den här typen av racing är något helt nytt för mig, så jag har mycket att lära. Men jag hoppas kunna bli konkurrenskraftig ganska snabbt.

Samtidigt som Loeb (#9) åter igen klär sig rollen som rookie i jämförelse med sin teamkamrat Timmy Hansen (#21) som slutade tvåa i världsmästerskapet förra året – har han redan vunnit guldmedalj i rallycross på X Games 2012 i Kalifornien och kört en VM-deltävling på hemmaplan i Loheac, Frankrike, 2013.

– Förra året visade vi att vi har potentialen att leverera resultat i serien med Timmy Hansen och Davy Jeanney, säger teamchefen Kenneth Hansen. Genom att lägga Sébastien Loeb till ekvationen kan vi bli ännu starkare. Rallycross är en av de svåraste disciplinerna att dominera, utan utrymme för misstag. Loeb har en otrolig kapacitet att anpassa sig och jag känner inga tvivel huruvida han kommer att bli en stark utmanare.

Timmy Hansen och Sébestien Loeb kommer att bilda en fantastisk lineup i år, med målsättningen att ta hem både team- och förarmästerskapet 2016.

– Jag har sett upp till Sébastien Loeb hela mitt liv, kommenterar Timmy Hansen. Jag har till och med mött honom en gång för att få hans autograf. Så att få arbeta med honom nu är som en dröm som har slagit in. Jag har fortfarande mycket att lära mig och att få råd från honom kommer att bli fantastiskt. Jag är också säker på att han kan lära sig en del specifikt om rallycross från mig. Det är så jag hoppas att vi kan ta teamet framåt tillsammans, genom att pusha nya gränser och hjälpa varandra att växa.

Foto: Red Bull
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com