Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Se muskelbilen uppstå från de döda

Halloween-special: "Omöjliga" projektet tog nio månader

Ett utbränt, hopplöst bilvrak? Nej, inte för några proffs i USA som bestämde sig för att ge en Dodge Challenger Hellcat ett nytt liv.
Se den otroliga förvandlingen i filmen.

Det här är den otroliga historien (och videon) om en Dodge Challenger Hellcat, muskelbilen med en 6,2-liters kompressormatad V8-motor på drygt 700 hästkrafter.
Ägaren hade ställt undan sin pärla i en lada, men det visade sig vara en olycklig placering. För något år sedan brann nämligen ladan ner till grunden och man kunde konstatera att det inte  blev mycket kvar av bilen när röken hade skingrats. Hettan var så stor att delar av muskelbilens metallramar smälte.
Bara att frakta iväg bilen till skroten? Nej, inte om man gillar hopplösa och tidskrävande projekt. Det här gänget på Youtube, som går under namnet ”D.I.Y Gang”, har på bara några minuters film visat hela bilen förvandling från aska till en skinande Hellcat i nyskick.

Arbetet tog nio månader och killarna var tvungna att köpa en reservdelsbil för att få ihop projektet: två Dodge blev till slut en, så att säga. Och bilen uppstod från de döda i den läckra färgen Hellcat IndiGO Blue.
Nu undrar kanske en del varför man väljer att lägga ner tusentals timmar på att restaurera ett nästan hopplöst projekt när det hade varit lättare att bara köpa en ny bil?
Svaret: då hade gänget inte fått 9,3 miljoner visningar på Youtube och världens biltidningar hade aldrig skrivit om det galna projektet.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com