Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Muskelbilen med extra allt: "Den måste upplevas"

Vacker att titta på, tuff att köra – och väldigt ovanlig i Sverige. Här är en Dodge Challenger med extra allt.
– Det är en av få bilar som kommer från Dodge-fabriken i USA den här säsongen. Om man vill ha en unik bil i sommar bör man passa på nu, säger Robin Trevik på Treviks Bil i Smålandsstenar.

Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody är ingen vanlig syn på svenska vägar. Men om någon ska kunna skaka fram nya årsmodellen av muskelbilen så är det Robin Trevik i Smålandsstenar. Han har i många år specialiserat sig på entusiastbilar med mycket muskler under huven och är återförsäljare av Dodge.
– I år har det varit svårt med leveranser från Dodge-fabriken. All produktion har legat nere i två månader och ingen har fått några nya bilar, berättar Robin Trevik.
– Det var tur att jag gjorde några beställningar i vintras, för de bilarna har nu kommit. Men två Hellcat är redan sålda innan vi fått hem dom.

Oj, är det sånt tryck på muskelbilar i år?
– Ja, det verkar vara många som vill satsa på en entusiastbil att köra under semestern hemma i Sverige. Vi har faktiskt haft en bra säsong och knappt drabbats av coronapandemin.

Och kunderna verkar inte bry sig om den höga malus-skatten?
– Nej, det här är ingen bil som brukas året runt, så man får betala den höga och tråkiga skatten under sommarmånaderna.
– Jag tror att det skatten kommer bli ännu högre framöver och att det knappt blir möjligt att köra den här typen av bilar på svenska vägar. Visst, begagnade bilar kan inte förbjudas, men nybilsförsäljningen kommer nog att stramas åt.

Se annonsen här

Kan du beskriva känslan att köra en Dodge Hellcat med 727 hästkrafter?
–  Det finns inte mycket som man kan jämföra med. Många supersportbilar är visserligen extremt snabba, men det här är en bil ur ett eget segment. En brutal muskelbil, med rötter i 70-talet. Tre vuxna kan sitta bekvämt i baksätet under en långresa.

Eller som Dodge stolt förklarar i sin reklam: Dodge Charger är förmodligen världens mest kompromisslösa serieproducerade sedan när det kommer till design och prestanda, en fullskalig sportbil med plats för både familj och bagage.
I bildspelet ovanför artikeln finns en reklamfilm som visar nya årsmodellens grymma prestanda.

Den åttastegade automatväxellådan i kombination med en 6,2-liters Hemimotor gör onekligen Hellcat-modellen till en av de snabbaste sedan-bilarna i världen. 0–100 km/h går under fyra sekunder och toppfarten är 315 km/h.
– Man hör på lång väg vilken bil det är. Insugsljudet från kompressorn liknar inget annat ljud: ”nu kommer en Hellcat” är exakt vad det ljudet betyder.

– Och den här bilen har verkligen allt, säger Robin Trevik. Widebody innebär att bilens bredd är nästan 10 centimeter bredare än standardmodellerna. Bromsarna kommer från välkända Brembo och fjädringen från Bilstein, en kombination som numera sitter på alla sportbilar av rang.

Se annonsen här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com