Redaktionen tipsar

Se första bilderna: Världspremiär för VW Golf GTI och GTE

Så långt kommer sportiga hybriden GTE på full laddning

Volkswagen premiärvisar nya modellen av klassiska busbilen Golf GTI.
Dessutom kommer nya Golf i sportiga GTE och GTD-versioner.
Starka laddhybriden GTE med hela 60 km räckvidd kommer att bli en storsäljare i Sverige.

Nya Golf hade världspremiär under hösten 2019, men först nu har Volkswagen dragit täcket av de sportiga modellerna GTI, GTE och GTD. GTI är den klassiska busbilen och får en bensinmotor på 245 hk. GTE är en laddhybrid med drivlina från Passat och har hela 245 hk och 60 km räckvidd. Tack vare batteriet på 13 kWh har den kompakta laddhybriden en av bilvärldens längsta räckvidder.

GTD är en sportig diesel med 200 hk som knappast blir en storsäljare i Sverige. Alla tre modellerna premiärvisas på Genèves bilsalong.

Volkswagen Golf GTI behåller merparten av de klassiska dragen från den vanliga Golfen, men får en annan nedre grill med bikakemönster och en LED-ramp mellan frontlyktorna. Dessutom rullar den på 17-tums hjul som standard och har mattsvarta detaljer, bland annat sidokjolarna. Baktill är det riktiga slutrör på avgasrören som gäller. Den vanliga Golfen har stora fejkutblås. GTE har däremot kvar fejkrören.

Laddhybriden GTE och dieseln GTD har liknande design som GTI, men GTE har bland annat blåa accenter grillen.

Storsäljaren i Sverige kommer med all sannolikhet att vara Volkswagen Golf GTE, som är en bonusbil i vårt skattesystem. Laddhybriden kommer 60 km på en full laddning. Den har 245 hk i total systemeffekt och kan köras elektriskt upp till 130 km/h tack vare 112 hk elmotor. 112 hk är lustigt nog exakt samma effekt som den ursprungliga GTI:n hade från sin bensinfyra.

Interiörerna i de nya bilarna skiljer sig en del från standard-Golfen. Bland annat har de en ny sportratt och sportstolar med klassiskt rutigt mönster. Någon Golfboll som växelspak kan vi kan glömma, här är det en liten pinne till automaten som gäller. Annars är det sig likt med den digitala instrumenteringen som består av två skärmar och bara några beröringskänsliga touchknappar.

Prestandasiffrorna för de nya sportmodellerna är ännu inte släppta.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com