Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljer mördade rapparen Tupacs BMW för 17 miljoner

Kan en gammal BMW 750 iL från 1996 vara värd 17 miljoner kronor?
Celebrity Cars försöker nu sälja bilen som rapparen Tupac satt i när han mördades 1996 för den hisnande summan.
Senaste ägaren har lagat alla skotthålen från mordnatten.

Tupac blev skjuten i september 1996 när han var på väg till nattklubben Club 662 i Las Vegas i sin BMW 750 iL med V12-motor. Mordet är fortfarande olöst, även om det finns en rad spekulationer om vem som är gärningsmannen. Tupac är en av de största rapartisterna genom tiderna, och hans musik är fortfarande populär. Hans låttexter handlar om att växa upp i samhällets utkant, med inslag av våld och droger.

Nu är Tupacs BMW 750 iL från mordnatten till salu hos Celebrity Cars i Las Vegas. Bilen har haft flera privata ägare sedan mordet, men för första gången är den ute på den offentliga marknaden. Bilen träffades av flera kulor när Tupac mördades och fyra kulor gick in rapparens kropp, varav två i bröstet. Tupac avled sex dagar efter skottdramat på ett sjukhus.

Från början behölls BMW:n i samma skick som på mordnatten med skotthål och allt, men den senaste ägaren har återställt den till originalskick. Den har gått 19200 mil.

Men den som köper bilen måste nog vara besatt av Tupac. Priset som begärs är hisnande 17 miljoner kronor. Den kommer med intyg som visar att den tidigare har ägts av Tupac och Death Row Records.

Den senaste ägaren som tog bort skotthålen har även renoverat bilen som ser ut att vara i toppskick. BMW 750 iL är den förlängda modellen av BMW E38 och den har en V12-motor på 326 hk under huven. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com