Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så kommer nya Mercedes GLS att se ut

"Äntligen känns lyx-suven modernare"

Ännu rymligare och modernare.
Nu kommer en pumpad version av Mercedes lyx-suv GLS.
Och prislappen kommer nog att bli ännu svettigare.

Nya GLS kommer att presenteras på New York Motor Show om några dagar, men har redan nu synts på vägarna i USA.
Modellen har funnits sedan 2006 och sju år senare lanserades den andra generationen. 2016 kom ett facelift och ett nytt namn för modellen. GL blev GLS som en del av Mercedes nya och omgjorda modelltitlar. G står där för “geländewagen” som är tyska för off-road-bil och S för SUV ekvivalent till S-klassen.
Den spontana känslan är att bilen med den nya omgörningen har växt ytterligare några centimeter och putsats till, inte minst invändigt.
De sju sätena i bilen är fördelade på tre rader och det var gott om utrymme redan innan det nya faceliftet. Men nu får passagerarna på andra stolsraden ÄNNU mer utrymme.

”Äntligen har även GLS anammat Mercedes modernare formspråk” skriver saudiarabiska bilsajten Almuraba och syftar på förarkabinens skärmar och den lite lyxigare inredningen.
Bilen är byggd med samma arkitektur som GLE-klassen och de flesta av dem sätts samman i Mercedes fabrik i Alabama.

Alla modeller har nioväxlad automatlåda. Men det finns en rad drivlinor att välja på, allt från den senaste mildhybriden till den raka sexcylindersmotorn (samma som GLE). Vill man ha värstingen AMG så finns en 4-liters V8-motor.

Aprop värsting så sägs det att Mercedes jobbar på en ultralyxig Maybach-version av GLS. För extra mycket pengar får man bl a unika hjul och stötfångare.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com