Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så blir Polestars första Google Android-bil

Här är den första Google Android-bilen.
Polestar avslöjar nu fler detaljer från operativsystemet i Polestar 2.
Visionen är att du ska kunna bygga din helt egna personliga förarmiljö i bilen.
– Genom att bygga vidare på Android-infotainment-systemet i Polestar 2 kommer våra framtida system att göra livet i våra bilar enklare, säkrare och roligare, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Smartphone-tillverkare som inte använde Google Android i sina mobiler gjorde ett fatalt misstag för omkring tio år sedan. Fråga bara Nokia. Nu blir Polestar den första bilen som helt baseras på Google Android. Kommer Android-bilen bli lika vinnande som Android-lurarna?

Polestar och Google jobbar vidare tillsammans för att kunna göra den perfekta digitala Android-bilen. Föraren ska få en så sömlös och naturlig digital upplevelse som möjligt i bilen lovar Polestar. Den 25:e februari kommer den svensk-kinesiska tillverkaren visa upp sina senaste framsteg tillsammsn med Google.

Nya elbilen Polestar 2 blir den första renodlade Google Android-bilen med Google Assistant, Google Maps och Google Play Store. Men det här är bara början.

– Vi har redan visat världen att vi tar digital integration i våra bilar på allvar och är öppna för att samarbeta med experter på dessa områden. Genom att bygga vidare på Android-infotainment-systemet i Polestar 2 kommer våra framtida system att göra livet i våra bilar enklare, säkrare och roligare, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Androidsystemet i Polestar öppnar nya möjligheter för personalisering. Visionen är en förarmiljö helt anpassad för förarens personliga önskemål och applikationer. Du kan alltså bygga din egen förarmiljö.

Redan i dag kan du via Google anpassa speglar, säten, klimat och underhållning till dina personliga preferenser.

Underhållning kommer enligt Polestar att bli allt viktigare i framtidens bilar. Det kommer att bli möjligt att strema video från de populäraste tjänsterna när bilen är parkerad och laddas. Det här är dock finesser som Tesla kan erbjuda redan i dag.

Polestar kommer att ha ögonrörelsesensorer för att ge information på ett kontrollerat sätt. Skärmar kommer att ändra ljusstyrka och innehåll baserat på förarens förhållanden och reaktioner. Systemet kommer också att varna om föraren tittar bort från vägen för mycket.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com