Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så åker du med stil i Alperna

Rolls-Royce visar upp nya suv:en i lyxmiljö

Vilken är den perfekta bilen i fjällen och alperna? Rolls-Royce hävdar att det är nya suv:en Cullinan. Vi säger inte emot och bjuder på några instruktionsbilder hur den kan användas.

I år visar Rolls-Royce upp sin nya suv Cullinan på lyxhotellet Le Lana i Courcheval i franska Aloerna. Vistelsen på det femstjärniga hotellet går på från 6000 kr per natt för de enklaste rummen.
Kunderna kan både testa Cullinan off-road och på vägen, och vid soliga dagar Dawn Cabriolet. Har du tur kan du dessutom bli körd till pisten av en chaufför i en Cullinan.

Vill du passa på att beställa en bil när du är på plats så startar prislappen en bra bit norr om tre miljoner för en Cullinan.

Cullinan väger 2,6 ton och har en V12-motor med 571 hästkrafter. Den kommer inte som hybrid- eller elbil – inga kunder har frågat efter sådana.


Cullinans lyxiga interiör.

Bilen byggs på samma plattform som Rolls-Royce Phantom, men det finns även en del komponenter från BMW i bilen, som ju äger Rolls sedan ett antal år tillbaka. För att det inte ska vara alltför ansträngande att kliva i och ur bilen sänker den sig fyra centimeter när den står parkerad. Dörrarna stänger sig själva, så att man ska slippa sträcka sig.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com