Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

12 svenskar köpte Rollsen för fyra milj

Gigant-SUV:en Cullinan premiärvisad på VIP-event i Stockholm

Trots att bilen kostar fyra miljoner – tolv svenskar har redan beställt nya Rolls-Royce Cullinan.
Beställer du bilen i dag får du vänta över ett år på leverans.
SUV:en, som ger miljöpartister hicka, har en V12: på 571 hästkrafter. 

Häromdagen premiärvisades Rolls-Royce nya SUV Cullinan i Stockholm. Under en VIP-visning i ett showroom på Birger Jarlsgatan tecknades den 12:e svenska ordern på bilen, enligt Expressen.
Det innebär att förmögna svenskar shoppat bilar för omkring 48 miljoner kronor. Och det är inga små miljöbilar det handlar om.
Cullinan väger 2,6 ton och har en V12-motor med 571 hästkrafter. Den kommer inte som hybrid- eller elbil – inga kunder har frågat efter sådana. Bilen som visas upp i Stockholm är en av fem förserieexemplar i hela världen.
Det är en verkligt exklusiv SUV som får mer vardagliga bilar som Bentley Bentayga och Lamborghini Urus att blekna i jämförelse.


Cullinans lyxiga interiör.

Bilen byggs på samma plattform som Rolls-Royce Phantom, men det finns även en del komponenter från BMW i bilen, som ju äger Rolls sedan ett antal år tillbaka.

Tycker du att en Bentley Bentayga ser liten och klen ut är Cullinan något för dig, den är hela nio centimeter högre; 1,83 i strumplästen.
För att det inte ska vara alltför ansträngande att kliva i och ur bilen sänker den sig fyra centimeter när den står parkerad. Dörrarna stänger sig själva, så att man ska slippa sträcka sig.
Tycker du den vanliga Cullinan är för liten och klen finns det en bepansrad och förlängd version att beställa från karosstillverkaren Klassen. Den bilen betingar ett pris på cirka 18 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com