Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Resultaten från F1, Le Mans och STCC

Dramatiken i Le Mans slår nog alla rekord

Den gångna helgen gick i racingens tecken. Formel 1-loppet i Baku startade samtidigt som målgången i Le Mans och på hemmaplan överraskade nykomlingarna PWR Seat Dealer Team.

Länge såg det ut som om Toyota hade segern som i en liten ask, särskilt när Porsche tvingades gå i depå bara några varv från mål för att skvätta i några liter soppa. Men så händer det. Först tror kommentatorerna att Kazuki Nakajima helt enkelt tagit fel på tiden när han släpper av efter mållinjen bara ett varv från mål.

Men det är värre än så. Hans Toyota TS050 har tappat all kraft och det är tre minuter kvar tills 24-timmarsloppet är över. Så än en gång är Porsche först till målflaggan och hos Toyota, får man förmoda, förväntas teamet begå harakiri till morgonfikat. För så nära har de aldrig varit en seger i Le Mans, trots 44 försök och sex (!) andraplaceringar.

Samtidigt som Toyotateamet grät gick Formel 1-starten i Baku, den azerbadjanska huvudstaden vid Kaspiska havets strand. Förhandsförväntningarna handlade om karambolage på de trånga gatorna, men tillställningen blev oväntat städad med en Nico Rosberg som ledde loppet från start till mål.

Då var det mer spännande på hemmaplan. PWR Seat Dealer Team gjorde slarvsylta av dominanterna Polestar Cyan Racing när Johan Kristoffersson och Daniel Haglöf roffade åt sig varsin heatseger. Efter loppet fick vi tag på Emil Sällberg som jobbar som raceingenjör åt Daniel Haglöf:
– Sjukt skönt! Ett jäkla jobb från teamet, mekanikerna och de hemma i verkstaden som fick ihop bilar som beter sig konsekvent och som går att jobba med. Den stora skillnaden nu var att vi lyckades få ihop alla delar och knyta ihop säcken.

Foto: Porsche, STCC
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com