Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

”Prinsen köpte världens dyraste bil”

Pekas ut som köpare till Bugatti La Voiture Noire efter Instagraminlägg

Världens dyraste bil kan ha fått en köpare.
Nu pekas prins Badr bin Saud ut som ägaren till Bugatti La Voiture Noire efter ett Instagraminlägg.
Bilen kostar omkring 180 miljoner kronor.

Ända sedan Bugatti visade upp den dyraste produktionsbilen genom tiderna på Genèvesalongen i mars har spekulationerna gått varma. Fotbollsstjärnan Ronaldo är en av dem som pekats ut som bilens ägare, vilket han förnekade. Numera avlidne VW-chefen Ferdinand Piëch är en annan.

Häromdagen la den saudiske prinsen och bilsamlaren prins Badr bin Saud upp en bild på Instagram som han tagit på bilen. Och nu är spekulationerna i gång igen: Det måste vara han! Prins Badr bin Saud är dock en ganska logisk köpare då han både har ekonomin och intresset som krävs. Prinsen tillhör den saudiska kungafamiljen och i sociala medier kallar han sig ”B14”.

Sedan tidigare är han en av världens främsta Bugatti-samlare och har både en Bugatti Chiron och en Bugatti Veyron och uppges nyligen ha sålt en Bugatti Vision Gran Turismo. I samlingen finns också en LaFerrari, en Koenigsegg Regera och två McLaren-bilar. En Mercedes G 6×6 används för mer alldagliga transporter.

När det gäller Bugatti La Voiture Noire kommer dock prinsen att få vänta ett tag på att få bilen levererad om han är köparen. Bilen som hittills visats upp är bara en prototyp, och den riktiga Noire levereras först år 2021. Prislappen med dagens växelkurs ligger på cirka 180 miljoner kronor före skatt.

Modellen skpades av Bugatti för att fira märkets 110-årsjubileum. Den delar drivlina med Chiron, vilket innebär en W16-motor med 1500 hk och ett vridmoment på 1600 Nm. Toppfarten är 420 km/h. Karossen är handgjord i kolfiber och har bland annat mikroperforeringar i motorkåpan för att värmen ska avledas snabbare från motorn.

– Vi har sålt bilen till en entusiast, har Bugattis vd Stephan Winkelmann sagt. Köparen har varit fascinerad av Atlantic-modellen och ville ha en bil som knöt an till den gamla Bugatti-eran.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com