Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Premiär: Audi h-tron quattro

Visar upp bränslecellsversionen av e-tron

Gul och vätgasdriven.
Nu har Audi ryckt skynket av sin h-tron quattro – ett koncept som förevisar hur bränslecellstekniken kan se ut i Audi-tappning.

Nu har Detroitsalongen dragit igång för fullt och tillverkarna tampas om rampljuset.
I Audis monter är centralfiguren deras nya koncept h-tron quattro.
Formerna av h-tron quattro är i stort desamma som på e-tron quattro, men nytt är drivlinan. Istället för att vara batterielektrisk har Audi petat ner bränsleceller.

Bränslecellerna ger 150 hästar och i korta omgångar kan batterierna ge ytterligare 100 kW (motsvarande 136 hästar). Detta ska göra att bilen är effektiv, men även får sportig karaktär när föraren behöver stampa på. Och tack vare de dubbla elmotorerna så ska sprinten 0-100 km/h vara avklarat på ”mindre än sju sekunder”.
Den stora fördelen jämfört med rent batteridrivna e-tron är tanktiden. På fyra minuter ska man kunna tanka upp för 60 mils räckvidd.

Precis som e-tron Quattro är den nya bilen baserad på den andra generationen av de modulära plattformen MLB evo. Och som ovan nämnt så delar de båda bilarna även rätt mycket av designen. Det mest slående skillnaderna, förutom färgen, är att vätgasbilen har en lite annorlunda motorhuv samt en ny nedre grill.

Vidare avslöjar Audi att h-tron Quattro är utrustad med den senaste tekniken för autonom körning. Denna ska, till en början, klara av kösituationer i upp till 60 km/h samt kunna parkera/köra fram sig själv till föraren. Tekniken kommer sättas i produktion i samband med att nya Audi A8 debuterar 2017.

Foto: Audi
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com