Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Persbrandts gamla Mercedes till salu

"En helt fantastisk bil"– nu säljs den på Blocket

En dröm att köra och en själslig upplevelse.
Så kan man faktiskt beskriva den här bilen, en Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 från 1969.
– Jag har lagt ner många timmar på att få den i toppskick, säger David Blomqvist.

För några år sedan blev skådespelaren och bilsamlaren Mikael Persbrandt förtjust i den 50 år gamla bilen, en Mercedes-Benz 300 SEL 6,3, som blivit ett hett samlarobjekt i världen. Den tillverkades totalt i 6 520 exemplar och liknades vid en limousin med sportbilsprestanda.
Under motorhuven på W109-karossen hade man klämt ner den stora V8-motorn från lyxlimousinen 600. Resultatet blev en fyrdörrars sedanmodell med prestanda som få renodlade sportbilar kunde matcha. Accelerationen från 0 – 100 km/h på 6,5 sek och en toppfart på 220 km/h är imponerande siffror ännu idag.

– Den är en dröm att köra, med en fantastisk motor och komfort. Det tyckte Mikael Persbrandt också när han kryssade runt i den. Han kan ju verkligen allt om bilar, säger David Blomqvist.

Men i fjol hade Persbrandt tröttnat och ville sälja sin pärla på bilauktion i Frankrike. Då kunde David Blomqvist inte låta bli att slå till. Han köpte bilen av Persbrandt.
– När han visade upp den kände jag ”vilken fantastisk bil” med allt hantverk. Men det var ändå saker jag ville åtgärda för att få bilen i perfekt skick, berättar han.

Till sin hjälp fick han bilrenoveraren Charlie Frisk, känd från tv-serien Gran Turismo.
David och Charlie gick igenom det mesta i bilen, allt från motor till luftfjädringen.
– Charlie är magisk med bilar och han har gått igenom alla detaljer. Tillsammans har vi lagt ner många timmar på att få bilen perfekt.

Nu säljer David den pigga 50-åringen för 650 000 kr. Det är väl ganska billigt för en sån här fin modell?
– Jag vet inte. Man kanske kan få mer för den på en auktion. Men jag har valt att lägga ut den på Blocket och hoppas att en samlare, som uppskattar en sån här bil, vill köpa den.

Se annonsen på Blocket här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com