Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Opererar in Tesla-chip - startar bilen med kroppen

Förvandlar sig själv till en levande startnyckel till Tesla Model 3

Här är kvinnan som har tagit nyckellösa bilar till en ny nivå. Amie DD har opererat in chipet till en Tesla Model 3 i sin arm – och använder sin kropp som nyckel. För att lyckas fick hon lösa upp nyckelkortet i aceton.

Tesla Model 3 har ingen nyckel, utan kan låsas upp och köras med hjälp av telefonen eller ett platt kort med ett chip. En kreativ ägare i USA har nu använt kortet för att göra sig själv till en levande del av Teslans elektronik.

Mjukvaruutvecklaren Amie DD har opererat in chipet från Teslans kort i sin arm, så nu kan hon köra bilen med sin kropp som enda nyckel.

Amie har redan ett annat RFID-chip inopererat i sin arm som gör att hon kan låsa upp sitt hus. Hennes plan var att programmera om det chipet, men det var en omöjlighet. I stället fick hon ta Teslas nyckelkort och lösa upp det i aceton. När det lilla chipet är frilagt gjorde hon själv en mindre operation för att få in det i armen, vilket du kan se i videon i bildspelet ovan.

– Jag förbeställde en Model 3 för några år sedan. Det tog ungefär en timme att lösa upp kortet helt, berättar hon innan operationen.

Hon har också löst all risk för bilstölder genom att hennes kropp har väldigt kort räckvidd och armen måste ligga alldeles i närheten av Teslans mottagare för att kunna startas. Hon hoppas dock att det ska förbättras när svullnaden efter operationen går ner.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com