Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Grips för nyckelattack mot Tesla - fastnade på film

57-åriga kvinnan överlämnade sig till polisen efter alla tips

100 000-tals personer har sett filmen där kvinnan repar den nya Teslan med en nyckel. Nu är Maria Elena Gimeno, 57, gripen – efter 100-tals tips till polisen överlämnade hon sig frivilligt.
– Vi uppskattar att allmänheten hjälpte till att gripa henne, säger polisen i Broomfield, Colorado.

En Tesla Model 3 är utrustad med nio kameror som kan användas för att övervaka bilen när den står parkerad. Finessen kallas Tesla Sentry Mode och många ägare har redan hunnit använda den för att sätta fast bilar som smiter från parkeringsskador.

Teslaägaren Alan Tweedie upptäckte en försmädlig jätterepa längs förarsidan på sin Model 3 efter att han besökt en fotbollsmatch i den lilla orten Broomfield, Colorado. När han kom hem gick han igenom filmerna som bilen spelat in när den var parkerad.

Efter att Alan publicerat filmerna på Facebook har 100 000-tals personer sett dem. Filmen visar tydligt hur en kvinna målmedvetet repar bilens ena sida med en nyckel.

– Det visar verkligen nivån av ilska för ett brott som detta att så många människor är villiga att sprida det och dela ordet och försöka hjälpa oss att hitta förövaren eftersom ingen gillar det här. Det här är min bil men det kan bli din nästa, skrev Alan Tweedie på Facebook.

Efter att 100-tals medborgare tipsat polisen om vem kvinnan som låg bakom nyckelattacken var fann hon det för gott att överlämna sig frivilligt till ordningsmakten.

I onsdags kväll gick Maria Elena Gimeno, 57, till polisstationen i Broomfield där hon greps. Det är ännu inte känt varför hon attackerade bilen, men hon har nu åtal att vänta.

– Vi uppskattar att allmänheten hjälpte till att gripa henne, säger polisen i Broomfield, Colorado till CBS.

Alan Tweedie är naturligtvis glad att brottet är löst, men nu väntar en omlackering av bilen för 20 000 kr, förhoppningsvis får han ersättning av försäkringsbolaget.

– Du kan känna hur bar metall repas hela vägen genom färgen,” säger han till CBS när han visar upp repan.

I Sverige är det inte klarlagt om det är lagligt att övervaka sin bil med Tesla Sentry Mode då kameraövervakning på allmän plats kräver tillstånd. Försäkringsbolag har dock accepterat filmerna som bevis.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com