Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Opel bekräftar elektrisk Astra

Opels tredje elbilsmodell

Större
Stäng
  • Nya Opel Astra
    Nya Opel Astra. Foto: Opel
  • Nya Opel Astra. Foto: Opel

Tidigare i somras visades laddhybridversionen av Opel Astra upp. Nu bekräftar den tyska biltillverkaren att de lanserar en renodlad elbilsversion.

Opel har bekräftat att de kommer lansera en batteridriven Opel Astra, dock först 2023. Det blir den tyska biltillverkarens tredje renodlade elbil efter Corsa-e och Mokka-e. Opel säljer även sedan tidigare elektriska skåpbilar. 

I juli meddelade Opel att de ska bli ett renodlat elbilsmärke från och med 2028. Då visades dessutom bensin-, diesel- och laddhybridversionen av Opel Astra upp. I september kan kunderna välja mellan en 1,2-liters trecylindrig bensinmotor, en 1,5-liters fyrcylindrig diesel, samt två hybridversioner, en med 222 eller 148 hästkrafter. 

LÄS MER: Jättekoncernen satsar på vätgashybrider

Anledningen till att kunderna har så många valmöjligheter, är att Astran på ett bättre sätt ska kunna konkurrera mot Volkswagen Golf, som också finns som laddhybrid. Som elbil kommer Opeln i stället konkurrera mot Volkswagen ID.3. 

Versionerna med förbränningsmotorerna baseras på EMP2-plattformen som delas med Peugeot 308. Dock är plattformen inte anpassad för enbart elbilar, så det spekuleras i att Astran i stället kommer använda sig av e-VMP arkitekturen, samma som kommande Peugeot 3008 ska använda sig av. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com