Redaktionen tipsar

Ombyggda ljudbilen: "Kan höras i en hel stad"

En vanlig Volvo 850 från 1994? Nej, inte om du sätter på stereon.
– Ljudet är så mäktigt att man knappt tror det är sant. Öppna upp dörrarna och höj volymen så kommer du få all uppmärksamhet i en hel stad, säger Mårten Ågren, ägare av DrCars i Uppsala.

Det finns vanliga ljudanläggningar i bilar och så finns det ägare som vill ha lite mer kräm. Den här 26 år gamla Volvon har förvandlats till något av det mest brutala man kan uppleva när det gäller ljud.
– Vi säljer bilen på uppdrag åt en kille som i princip har lagt ner hela sitt liv och sin själ i bilen, säger Mårten Ågren, ägare av DrCars i Uppsala
– Säljaren har nog kostat på 80 000 kr enbart på ljudsystem. Det låter som ett helt festivalområde när man vrider upp volymen.

Se annonsen här

I annonsen står det passande nog ”Ombyggd Volvo till ljudbil!” för det är precis vad det handlar om. Allt i bilen har anpassats för att klara vibrationerna när högtalarna vrålar ut extremt hög musik.
I varje dörr sitter det 6.5-tums middar (levererar både bas och diskant) och två diskant-högtalare. Hela baksätet är ombyggt för att få plats med två gigantiska basar. För att de skulle få plats var ägaren tvungen att registrera bilen som tvåsitsig.
Dessutom finns fyra batterier för att  driva hela ljudsystemet.
–  Ägaren ville egentligen ha ytterligare ett batteri för att få ut optimala ljudet. Men det här räcker gott och väl. Det är ett sånt ljud så man knappt tror att det är sant. Om man öppnar dörrarna kan man ha fest på en fotbollsplan eller festivalområde.

All ny inredning har skapats för få bra ljudisolering, det handlar om 350 kilo extra.
– Annars guppar hela bilen…och man tror att bakrutan ska spricka när man drar upp volymen, säger Mårten Ågren.

Det här är alltså ingen bil som man ska köra runt i Stockholms centrum en söndagsmorgon?
– Ha ha, om man gör det med full volym i högtalarna så lär folk vakna och kasta saker efter bilen.
– Den här passar en köpare som både är volvofantast och som gillar högt ljud. Perfekt för fester i sommar och om man vill höras i en hel stad, avslutar Mårten Ågren på DrCars.

Se annonsen här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com