Redaktionen tipsar

Officiellt: Nya Porsche 911 Turbo

Nya generationen gör entré som Copué och Cabriolet

Från och med i dag är nya Porsche 911 Turbo redo att beställas.
Den kommer både som Cabriolet och Coupé.
Och båda klarar den ”magiska gränsen” för 0-100 km/h.

I början av mars var det världspremiär för värstingen Porsche 911 Turbo S. Nu, drygt fyra månader senare, är det lite bakvänt dags att slopa S:et.

Den nya generationen av Porsche 911 Turbo Copué och Cabriolet är här – och den är, enligt tillverkaren, snabbare, kraftfullare och mer individuellt anpassad.

Motorn på 428 kW/580 hästkrafter gör att båda modellerna klarar 0-100 km/h på bara 2,8 sekunder. Jämför man med förra generationen är det 40 hästkrafter mer. Vridmomentet på 750 Nm gör också att snabba fartökningar blir enklare och mer spontana. Toppfarten är dock densamma: 320 km/h.

Historiskt sett finns det också intressanta jämförelser att göra. Den senaste generationen är mer än dubbelt så stark som ursprungliga 911 Turbo, som  drevs av en treliters turboladdad sexcylindrig boxermotor på 260 hästkrafter.

För att tillgodose kundernas önskemål bättre kommer en hel del valmöjligheter. Sportavgassystem finns för första gången som tillval till Porsche 911 Turbo. Chassi med PASM, Porsche Active Suspension Management, är standard. Men ett elektroniskt styrt sportchassi med en centimeter lägre markfrigång, vilket gör bilen stabilare i högre hastigheter, finns med som tillval. Det gör även lättviktspaketet som kastar bort baksätet, har med sig mindre ljudisolering och lättviktsstolar.

Både karossen och chassit har breddats på den nya modellen. Fronten är nu 184 centimeter bred och måtten över bakaxeln lyder totalt 190 centimeter.

Från och med i dag, 16 juli, finns de nya modellerna tillgängliga för beställning. Priset i Sverige för 911 Turbo startar vid 2 020 000 kronor och 911 Cabriolet från 2 170 000 kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com