Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Porsche 718 Boxster

Äntligen har den nya bilen kommit

Nytt namn och ny motor.
Nu har Porsche officiellt presenterat sin nya sportbil 718 Boxster.
Och det är en starkare, snålare och dyrare bil.

Porsches Boxster fyller 20 år i år. Och lagom till jubileet passar den tyska tillvekraren på att göra rejäla ändringar på bilen.
Istället för Boxster kommer modellen numera gå under namnet 718 Boxster.
Namnet används dels som en hyllning till den framgångsrika bilen som tävlade på 50- och 60-talet. Och precis som sin ”namnfader” har nya modellen en fyrcylindrig motor under huven.

I grundutförandet rör det sig om en tvålitersboxer om 300 hästkrafter, men för den som väljer den mer potenta 718 Boxster S är det en 2,5-litersmaskin som gäller. Den senare ger 350 hästkrafter och sett till ren effekt är båda motorerna 35 hästar starkare än motsvarande version från nuvarande generation.
Även vridmomentet har skjutit i väg och i 718 Boxster är det numera 380 Nm och 420 Nm är vad som gäller för ”S-versionen”.
Därtill ska bränsleförbrukningen ha sänkts med 13 procent jämfört med förra generationen.
Standard sitter det en manuell låda, men dubbelkopplingslådan PDK finns självklart som alternativ. Även Sport Chrono-paketet med större justeringsmöjligheter för gas- och växlingsrespons samt den aktiva fjädringssystemet PASM finns på tillvalslistan.
Det senare innebär att bilen sänks med 10 millimeter (Boxster) eller 20 millimeter (Boxster S).

Inuti känner föraren igen sig i Porsche-interiören, nu uppgraderad med nya inslag, som instrumentpanelen. Ett annat nytt inslag i den nya interiören är Porsche Communication Management (PCM). Porsche anger att PCM kan byggas på med moduler för att helt anpassa den till personliga krav – vilket i praktiken innebär att navigation och annat ligger på tillvalslistan.

Så vad kostar kalaset? Jo, för 718 Boxster startar priset på 542 000 kronor och för 718 Boxster S är det 660 000 kronor som gäller. I maj kommer bilen att introduceras i Sverige.

Foto: Porsche
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com