Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Här är Kias nya hybrid

Här är koreanernas ”huv”

De har länge utannonserat dess ankomst.
Men nu är den officiell: Kias ”huv” Niro.
I höst kommer bilen ut i handeln.

Niro är inget nytt namn i Kias portfölj – nej, man har använt det på flera koncept genom åren. Men nu har bilen alltså gått från framtidsprojekt till att bli verklig produktion då tillverkaren visade upp bilen på Chicagosalongen.
Suven, eller förlåt ”huv:en” (står för Hybrid utility vehicle) är en del i den pågående modelloffensiven och ska visa på den ”gröna bredd” som Kia snart har i utbudet.

Drivlinan delas med nya Hyundai ioniq och består av en 1,6-litersfyra som tar hjälp av en elmotor. Det innebär en systemeffekt på 146 hästkrafter och 264 Nm.
Snittförbrukningen för hybriden ska ligga på 0,47 liter/mil och batterikapaciteten är på 1,56 kWh.
Kia avslöjar inte alla tekniska detaljer om bilen men en sak som ska förbättra bilens totala räckvidd är att man använder navigationssystemet för att räkna ut när det är mest gynnsamt att använda batteriet. Men miljöprestanda är inte det enda Niro har. Därtill har bilen även den senaste tekniken som adaptiv farthållare, katastrofbroms och ”cross traffic alert” vid backning.
Räkna med att bilen även kommer att visas upp på Genévsalongen om ett par veckor. Då kanske vi får mer information.

Enligt flera medieuppgifter kommer Kia sätta Niro i produktion snart för att stå ute i bilhallarna till hösten. När den kommer dyka upp hos din lokala Kia-handlare är oklart, men även det lär vi få info om i Genéve.

Foto: Kia
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com