Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nybilsförsäljningen går som tåget

Bra drag i bilhallarna i juni

Registreringarna ökar för trettonde månaden i rad. Bakom ligger låga räntor, ökad privatleasing och en stark konjunktur överlag, enligt branschorganisationen Bil Sweden.

Fordonsmarknaden visar inga tendenser till avmattning utan går starkt som tåget. Det rapporterar Bil Sweden i sin månadsstatistik. I juni ökade nyregistreringarna av personbilar med 12,6 procent, lätta lastbilar steg med 17 procent och tunga lastbilar gick upp med 28,8 procent. För personbilarnas del är det trettionde månaden i rad som registreringarna ökar och årets juni är den bästa junimånaden någonsin för personbilar.

Nybilsförsäljningen går uppåt.

Nybilsförsäljningen går uppåt.

Mest sålda bilmärken under juni var Volvo, Volkswagen och BMW och mest sålda modell är Volvo V70. Bil Sweden ser heller inte några mörka moln torna upp sig på himlen, Brexit till trots.
– Brexits inverkan på den svenska bilmarknaden kan i viss mån vara positiv i så måtto att Riksbankens räntehöjning som var förväntad till hösten 2017, nu sannolikt kommer att förskjutas framåt i tiden. Detta innebär i sin tur att den svenske bilköparen genom fortsatt låga räntor får fortsatt goda möjligheter till bilköp och annan konsumtion, säger Bertil Moldén, VD för Bil Sweden.

En stark trend är att andelen miljöbilar fortsätter att öka. Andelen biodrivmedel går uppåt och nya tekniker som exempelvis elbilar och laddhybrider är på stark frammarsch i statistiken.
– De genomsnittliga koldioxidutsläppen från nya personbilar i Sverige minskade under 2015 i en snabbare takt än genomsnittet för EU, och minskningen har fortsatt hittills i år, avslutar Bertil Moldén.

Foto: Volvo, Bil Sweden
redaktoren@bytbil.com

 

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com