Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Q2 - en stor liten från Audi

Den kompakta suven ska komplettera Q-familjen i det populära SUV-segmentet.

Audi berättar att de satsar på ett nytt marknadssegment och premiärvisar helt nya Audi Q2 på den internationella bilsalongen i Geneve. En längd på 4,19 meter och en kaxig design ska kombineras med en hög grad av funktion och körglädje. Till det så maxar Audi på med det senaste i teknikväg när det gäller infotainment, uppkoppling och assistanssystem.

– Vi har utvecklat ett distinkt genometriskt formspråk för Audi Q2 med unika designelement för modellen. Den har sin egen karaktär inom Q-familjen, säger Audis designchef Marc Lichte.

Audi vill visa upp en kraftfull SUV med ett designspråk som är nytt för Audi med muskulära och kantigare former. Den högt placerade singleframe-grillen i oktagon-design och stora luftintag ger fronten ett massivt intryck tillsammans med de kilformade LED-strålkastarna. Den sportiga karaktären förstärks av taklinjen som sluttar mot C-stolparna som är markerade i kontrastlack. Bakpartiet definieras av en lång takkantsspoiler och diffusor med hasplåtsdesign.

Interiört har Audi Q2 en MMI-skärm som är placerad högt på instrumentpanelen. Infotainmentsystemet styrs via två knappar och en vrid- och tryckbar ratt på mittkonsolen. Med tillvalet MMI navigation plus med MMI touch tillkommer en touchplatta på mittkonsolen där föraren kan skriva in resmål med pekfingret. Som säkert och bekvämt alternativ kan systemet styras genom naturlig röststyrning. Wi-Fi gör det möjligt för passagerarna att surfa och streama via mobila enheter .

Audi Q2 lanseras med sex olika motorer. Utöver en 1.0-liters trecylindrig TFSI-motor på 116 hk, erbjuds två fyrcylindriga bensinmotorer, 1.4 TFSI (150 hk) med cylinder on demand respektive 2.0 TFSI (190 hk). Den senare är en helt nyutvecklad motor med ny förbränning som nyttjar fördelarna hos en mindre motor vid dellast medan den ger fördelarna hos en motor med större cylindervolym vid fullast. Det ger både låg förbrukning och kraft över hela varvtalsregistret. Dessutom erbjuds tre fyrcylindriga dieselmotorer på 1.6 (116 hk) och 2.0 liter (150 hk och 190 hk).

När kan man bli en ägare till den nya Audi Q2 månne? Jo den tillverkas i Ingolstadt och börjar säljas till sommaren och lanseras hos de svenska återförsäljarna under senhösten.

Foto: Audi
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com