Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

”Nya Opel Mokka är en riktig nackvridare”

Nu släpper Opel sin nya Mokka med helt nytt designspråk.
Dessutom kommer den som elbil med 32 mils räckvidd.
– Nya Mokka är en riktig ”nackvridare” och kommer förändra folks uppfattning om vårt varumärke, säger Opels VD Michael Lohscheller.

När Opel nu för första gången visar upp nya Opel Mokka stakar man samtidigt ut framtiden för Opel – genom ett nytt designspråk och en elektrisk drivlina.

Den nya generationen av den kompakta bästsäljaren Opel Mokka är 4,15 meter lång, 12,5 centimeter kortare är föregående generation. Med en elektrisk drivlina som genererar 100 kW/136 hk och ett vridmoment på 260 Nm utlovas dessutom stor körglädje.
– Med nya Mokka återuppfinner vi Opel och introducerar samtidigt vårt designspråk för kommande decennium. Nya Mokka visar precis vad vårt varumärke står för idag och i framtiden; bilen är kul, effektiv och innovativ på alla tänkbara vis, säger Opels VD Michael Lohscheller.

Nya Opel Mokka har två framträdande drag som pekar ut riktningen för Opels framtid – den nya fronten Opel Vizor och ny generation fullt digital interiör i Opel Pure Panel. Opel Vizor ska, enligt Opel, utstråla djärvhet samtidigt som den ger ett rent och avskalat intryckt.

Opel Pure Panel sägs skapa en interiör som bygger på liknande en grundtanke. Opel Pure Panel centreras kring två digitala skärmar på upp till 10 tum respektive 12 tum, där föraren har snabb tillgång till all nödvändig information. De fysiska reglagen är alla designade för att erbjuda funktionalitet samtidigt som de inte ska störa den rena körupplevelsen.

Nya Opel Mokka erbjuds med en elektrisk drivlina på 100 kW/136 hk, ett vridmoment på 260 Nm, och tre körlägen – Normal, Eco och Sport. I normalläget har nya Opel Mokka en elektrisk räckvidd på 322 kilometer (WLTP). Batteriet på 50 kWh går att snabbladda till 80 procent på 30 minuter och har åtta års garanti.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com