Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya lyxbilen – kan du gissa märket?

Här är den första av sex kommande modeller

”Atletisk elegans”, det är vad som ska vara kännetecknande för nya lyxmärket Genesis.
Nu får vi se G90, den första modellen och flaggskeppet.
– G90 levererar konceptet ”ny lyx” och ska ge våra kunder verklig tillfredställelse i alla delar av bilägandet, säger Woong-Chul Yang, utvecklingschef på Hyundai Motor.

I förra veckan avslöjade Hyundai att man valt att avknoppa Genesis från modermärket. Istället för att vara en Hyundaimodell så skapades ett separat lyxmärke och målet är att höja prestigen för att kunna konkurrera med premiummärken som Lexus och Infiniti.
Nu får vi en första glimt av hur den framtida toppmodellen G90 kan se ut.

Genesis G90 kommer egentligen vara ersättaren till Hyundai Equus (som läggs ner) och enligt den koreanska tillverkaren kommer bilen att vara elegant och fullspäckad med teknologi. Den kommer även vara stilgrundaren för märkets designidentitet och den första av sex modeller som ska lanseras fram till 2020.

”Atletisk elegans”
Tittar vi på renderingen så ser bilen onekligen maffig ut. Designen ska vara ”atletiskt elegant” och i ett pressmeddelande skriver Hyundai att grillen är ”krönt av Genesis-emblemet och inramad av sofistikerade strålkastare som kommunicerar bilens dynamiska och framtidsorienterade karaktär”.

Bilden vi får se nu är förvisso en rendering. Men bilen är redan klar. Hyundai skriver att G90 är planerad att lanseras redan i början av december i Korea.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com