Redaktionen tipsar

Nya elbilen ska charma svenska politiker

"Gäller att beslutsfattarna hänger med"

Här är el-suven som ska charma svenska politiker i Almedalen. Per Bolund (MP) och de andra partiledarna får chansen att bekanta sig med nya Volkswagen ID Crozz. – Nu gäller det att beslutsfattarna i Sverige hänger med så att vi har rätt förutsättningar och en fungerande infrastruktur för laddning av de bilar som kommer, säger Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige.

ID Crozz är en fyrhjulsdriven crossover bland Volkswagens kommande elbilar. Nu visas konceptbilen för första gången upp i Sverige under politikerveckan i Almedalen den 1-5 juli.

I höst kommer sannolikt ID Crozz att visas som produktionsklar elbil. Men redan nu visas en prototyp upp för svenska politiker. ID Crozz och är en fyrhjulsdriven suv med en räckvidd på upp till 500 km.

− Vi tror att ID. Crozz har stora möjligheter att bli en riktig Sverige-favorit, tack vare att den både går på el och är fyrhjulsdriven vilket många svenskar uppskattar, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Under politikerveckan vill Volkswagen lyfta möjligheterna till e-mobilitet för svenska folket..

− Vi står inför ett stort skifte där vi går mot en elektrifiering av våra bilar. Volkswagen-koncernen investerar 30 miljarder euro i elbilsutvecklingen. Nu gäller det att beslutsfattarna i Sverige hänger med så att vi har rätt förutsättningar och en fungerande infrastruktur för laddning av de bilar som kommer, säger Sten Forsberg.

I Almedalen finns också nya versionen av laddhybriden Passat GTE som går 55 km på elektricitet.

Två som inte finns i Almedalen är vice statsminister Isabella Lövin och statsminister Stefan Löfven. De har valt att stå över politikerveckan i år.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com