Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Dacia Sandero och Stepway presenterade

Har byggts på CMF-plattformen

Tredje generationen Dacia Sandero och Sandero Stepway har fått helt ny design och interiören har genomgått en mindre revoultion.
Storsäljaren kommer till Sverige i början av nästa år.
Marknadens bästa pris utlovas. Men med det sagt är inte priserna fastställda ännu.

Sedan 2004 har Sandero stått för 32 procent av Dacias försäljning. Totalt 2,1 miljoner exemplar har sålts – 1,3 miljoner av dessa har varit Sandero Stepway.

När den nya generationen nu presenteras är det mycket nytt att sätta tänderna i. Plattformen är ny, designen likaså och interiören har genomgått en mindre revolution, om man ska använda tillverkarens egna ord.

Modellen har växt på alla håll, förutom på höjden. Den är 19 millimeter längre, 21 mm bredare och 22 mm lägre. Detta ger 42 millimeter extra benutrymme i baksätet och bagageutrymmet sväljer numera 328 liter.

Eftersom modellen nu är bredare och lägre har vindrutan en brantare vinkel som ger en sportigt intryck. En intressant detalj på exteriören är att takrailsen kan förvandlas till ett takräcke med en lastkapacitet på 80 kilo.

Invändigt snackar vi nya säten där bättre ergonomi utlovas. Det nya mediasystemet som är monterat på instrumentbrädan kan styras med mobiltelefon. Väljs en högre utrustningsnivå finns två system som använder en integrerad skärm.

Dacia Sandero har byggts på CMF-plattformen, vilket ska förbättra säkerheten. Det är en styvare konstruktion som packar sex krockkuddar som standard. Olika säkerhetssystem som Advanced Emergency Breaking, döda vinkel-varning och eCall finns med i utbudet.

Motorn är en Euro 6D-bensinmotor med en effekt på 90 hästkrafter. Den kommer antingen med manuell växellåda eller en halvautomatisk CVT-växellåda.

I mitten av februari nästa år förväntas lanseringen av nya Dacia Sandero och Sandero Stepway i Sverige. Som det nämns i ingressen lovar Dacia att modellerna ska lanseras till marknadens bästa pris. Det återstår att se vad det innebär eftersom priserna ännu inte är fastställda.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com