Redaktionen tipsar

Ny Mustang med 1000 hk - billigare än Fiesta - per hk

Fordhandlarens galna trimning av nya Mustang GT

1000 hästkrafter med hjälp av miljöbränslet E85.
Den nya trimmade  Ford Mustang GT:n som en Fordhandlare säljer kostar dessutom mindre än en Ford Fiesta – räknat per hästkraft.
Det var knappas det här Miljöpartiets Per Bolund tänkte när han föreslog etanolbidrag till alla bilar.

Den auktoriserade handlaren Lebanon Ford i Ohio kommer med ett ganska svårslaget erbjudande. Eller vad sägs om en splitterny Ford Mustang GT för 580 000 kr som är uppgraderad till magiska 1000 hästkrafter? Räknat per hästkraft är det mycket billigare än en ny Ford Fiesta.

Dessutom går bilen på miljöbränslet E85 när den ger 1000 hästkrafter, kunder som inte kan tanka etanol får köpa en annan variant med endast 800 hk. Det var väl knappast det här Miljöpartiets språkrör Per Bolund hade tänkt när han gjorde sitt utspel om etanolombyggnad för ett par veckor sedan? Etanol är nämligen ett utmärkt bränsle för vissa trimmade motorer.

Den auktoriserade handlaren Lebanan Ford kallar sitt bygge för Project M, vi antar att de inte menar Moderaterna här? V8-motorn från en Mustang GT har blivit kompletterad med en kompressor av typen Whipple 3.0 eller en D1X.

Dessutom ha motorn andra spridare och ett uppgraderad bränslesystem. Summan av kardemumman är att bilen ger 1000 hästkrafter när den tankats med E85. För kunder som inte har tillgång till E85, eller av annat skäl inte vill tanka med miljöbränslet så finns en annan setup av bilen. Men då får du nöja dig med endast 800 hästkrafter.

Priset på 54 995 dollar, cirka 580 000 kr, måste sägas vara extremt konkurrenskraftigt, men det går att komma ännu billigare undan. Väljer du en manuellt växlad Mustang GT stannar notan på 49 995 dollar. Känslan att få växla 1000 hästkrafter med en sexväxlad manuell låda är dessutom ganska oslagbar.

Eftersom bilen kommer från en auktoriserad Fordhandlare och är splitterny borde det förstås finnas garanti, men det gör det dessvärre inte. All effekt gör att Fords fabriksgaranti försvinner all världens väg.

– Om du är orolig för garanti får du välja vår 700-hästars Mustang för 42 495 dollar, hälsar handlaren.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com