Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu säljs vicepresidentens lyxbilar

En unik Koenigsegg One:1 på årets hetaste bilauktion

På söndag är det dags för en av årets mest efterlängtade bilauktioner.
Korruptionsanklagade vicepresidentens lyxbilar kommer att bli en bilfest för alla som vill göra ett fynd…eller nåja, priserna är faktiskt riktigt saftiga.

Det kanske är dags att du pratar med din bank om ett lån inför helgens stora händelse. När det är dags för Bonhams auktion på Bonmont Golf & Country Club i Schweiz kommer mer än två dussin bilar att säljas. Och vilka bilar!
En Lamborghini Veneno Roadster från 2014 (det byggdes bara nio exemplar) med ett startpris på auktionen på 50 miljoner kronor.
En specialbyggd Koenigsegg One:1 – ett av endast sju exemplar. Det är oklart vad utgångspriset blir för den, men enligt Bonhams hemsida bör man räkna med 18-23 miljoner kronor.
En Lamborghini Reventón Roadster från 2010 med ett startpris på 16 miljoner kronor.
En gul McLaren P1 och en ljusblå Bugatti Veyron. Sen några ”vanligare” bilar som Ferrari Enzo, LaFerrari, Aston Martin One-77 och Ferrari F12tdf.
Här är länken till auktionen om du vill göra ditt livs största affär.

Alla bilar har tillhört den korruptionsanklagade vicepresidenten i Ekvatorialguinea, Teodorín (hela namnet är Teodoro Nguema Obiang Mangue).
Han är son till presidenten presidenten Teodoro Obiang Nguema, som enväldigt styrt landet sedan 1979.
Sonen har inte ägnat många minuter i sitt liv åt att att styra landet och göra livet drägligt för invånarna. Istället har han mest ägnat sin tid åt att köpa lyxyachter och svindyra hyperbilar och leva gott i sitt franska slott värderat till en miljard kronor.
Men den ökände playboyen har i flera år varit anklagad för korruption av de franska myndigheterna och redan 2012 beslagtogs flera av hans lyxbilar och såldes snabbt på auktion.

Vicepresident Teodorín verkar hanka sig fram bra ändå. Så sent som i fjol flög han i ett privatplan till Brasilien och myndigheterna hittade då väskor med 14 miljoner kronor i kontanter och 20 klockor med ett sammanlagt värde på 20 miljoner.

Följ auktionen här på söndag.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com