Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu kan du beställa nya Ford GT

Designa din egen supersportbil

Då var det dags – Ford öppnar orderboken för deras egen superbil – Ford GT. Det på en helt ny sajt, där du kan konfigurera din Ford GT själv och dela mästerverket på sociala media

För 50 år sedan tog Ford trippeln i det klassiska 24-timmars loppet Le Mans med sin Ford GT. Och nu ett halvt sekel senare hyllar Ford insatsen med att presentera en riktig superbil-version av Ford GT, samtidigt som de tar sig an Le Mans igen.

2016 års GT levereras med en 3,5 liters EcoBoost V6-motor på över 600 hästkrafter. Komplettera med bland annat en ultralätt kaross, kolkeramiska bromsar och väghållning för racingbanan och du har en riktig supersportbil.

Och nu kan du beställa en egen, Ford har öppnat och tar emot beställningar på www.fordgt.com där du också kan konfigurera färger, design och inredning själv. När du är klar med att designa den ultimata supersportbilen kan du spara och dela mästerverket på sociala media.

Om du vill köpa och få hem en alldeles egen Ford GT på riktigt så får skynda på, och ha lite tur. Bilen tillverkas bara i 500 exemplar de kommande två åren så Ford kommer välja ut de bästa ambassadörerna bland alla sökande. Priset är inte satt ännu, sajten Motortrend tror att det startar från 400 000 dollar, men då kan alltid dekaltrimma Forden med ”designed by me” på bakvingen.

Foto: Ford
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com