Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

GTT en Ford Mustang med drag av Ford GT

Zero to 60 Designs gör en Gran Turismo Tribute

Kalifornienbaserade Zero to 60 Designs låter sig inspireras av superbilen Ford GT när de sätter tänderna i Ford Mustang. En begränsad serie kommer nästa år.

Den senaste inkarnationen av Ford Mustang är rätt imponerande av egen kraft, men när den Kalifornienbaserade trimfirman Zero to 60 Designs får sätta sin egen prägel på bilen blir resultatet någonting alldeles extra.

Ford Mustang GTT, som de kallar sin kreation, är en korsning mellan Mustang och superbilen Ford GT. Enligt Zero to 60 Designs ska det extra ”T”:et i GTT stå för Tribute, som en tribut till just fort GT.

Förlagan är lite mer lågbyggd.

Ford Motor Company

Förlagan är lite mer lågbyggd.

Förändringarna är genomgripande. Stötfångarna, huven, trösklarna, bakskärmarna och hela bakstammen är ombyggda för att ge sken av Ford GT. Dessutom har V8:an kompressorladdats för att prestanda ska matcha utseendet.

Med fjädring från Eibach, bromsar från Brembo och däck från Pirelli ska GTT dessutom kunna hålla sig fast i asfalten när det börjar gå undan. Zero to 60 Designs planerar att starta en begränsad produktion under 2017 – kanske någonting att sukta efter om du var en av dem som blev utan när Ford bestämde fördelningen av GT.

Foto: Zero to 60 Designs
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com