Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nissan Juke uppdateras – får ny drivlina

Ska öka körglädjen

Större
Stäng
  • Nissan Juke uppdateras med en hybriddrivlina som ska minska förbrukningen och öka körglädjen.
    Nissan Juke uppdateras med en hybriddrivlina som ska minska förbrukningen och öka körglädjen. Foto: Nissan
  • Nissan Juke uppdateras med en hybriddrivlina som ska minska förbrukningen och öka körglädjen. Foto: Nissan

Nissan Juke uppdateras med en ny hybriddrivlina. Därmed ska förbrukningen minska markant, och bilen ska även kunna kontrolleras med en enda pedal.

Nissans kompakta crossover, Nissan Juke, kommer snart uppdateras och får en ny hybriddrivlina som ska göra det möjligt att köra upp till 80 procent på el i stadsmiljöer.

Frontgrillen på Juke får den nya Nissan-logotypen och frontens design har gjorts om för en bättre aerodynamik. Under stötfångaren har också modifieringar gjorts för att förbättra luftflödet. Luftflödet ska även kunna justeras efter vilket kylbehov som finns. Juke får nya 17-tums lättmetallfälgar.

Bagageutrymmet är på 354 liter, vilket är en minskning med 68 liter jämfört med bensinversionen. Anledningen är att batteripaketet monteras under bagageutrymmet. Med nedfällda baksäten blir i stället utrymmet 1 237 liter.

Alliansen mellan Renault, Nissan, och Mitsubishi har utvecklat en ny generation förbränningsmotor på 69 kW (94 hästkrafter) och 148 Nm. Den arbetar tillsammans med en elektrisk motor som producerar 36 kW (49 hästkrafter) och 250 Nm. Hybridsystemet har även en 15 kW startmotor/generator. Enligt Nissan resulterar det i att drivlinan har 25 procent mer kraft och en förbrukningsminskning med 40 procent i stadstrafik, samt 20 procent kombinerat, jämfört med bensinmotorn

Nissan Juke utrustas också med en växellåda med låg friktion som ska öka körglädjen. Den styrs av en avancerad algoritm i stället för konventionella synkroniseringsringarför att styra fyra ICE-växlar och två EV-växlar. Dessutom används ingen koppling. Bilens system är utvecklat för att maximera körning på el.

Modellen kommer även utrustas med Nissans e-Padel, vilket innebär att det mesta av körningen kan kontrolleras via en enda pedal. Bilen har även regenerativ broms för att utöka räckvidden.

Några svenska priser har inte presenterats. De kommande fem åren ska Nissan lansera 20 nya el- eller hybridbilar.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com