Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

NEVS visar "nya" 9-3

Eldriven Saab ska tillverkas i Kina.

NEVS visar upp sin återupplivade 9-3 och tecknar avtal för bildelning. Men bara för kineser.

Hamnstaden Tianjin med 15 miljoner invånare ligger bara ett stenkast från Peking och är utöver en naturlig logistikknut genom sitt läge också en motor för den kinesiska IT- och bioteknikindustrin. Här, mitt i det kinesiska tillväxtundret, har NEVS valt att etablera ett pilotprojekt för delat bilägande.

Här ska invånare kunna prenumerera på användning av NEVS 9-3, en eldriven bil som i grund och botten är en Saab 9-3.

Saab Automobile

Som i sin tur är en Opel Vectra.

Äntligen får vi också se hur NEVS tänker sig att den pånyttfödda 9-3 ska se ut. På elektronikmässan CES Asia i Shanghai kommer bilen att få sin premiär den 7 juni och då får vi se den i två versioner: 9-3 sedan och 9-3X SUV, där den senare är en 9-3 kombi med terrängplast.

NEVS 9-3 är en renodlad elbil och det vi får veta i dagsläget är att batteripaketet lagts i bilens golv och kapaciteten ska räcka till 30 mils körning. Tillverkningen kommer att ske i NEVS kinesiska fabriker, så om någon hoppades att Trollhättans biltillverkning skulle leva upp igen kan ni glömma det.

De första produktionsbilarna kommer att nå den kinesiska marknaden någon gång under nästa år. Om någon export till våra breddgrader blir aktuell är ännu oklart.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com