Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Nevs nya avtal – värt 100 miljarder

Ska leverera hundratusentals elbilar till Kina

En riktig superdeal för lilla Nevs.
De ska levererar 250 000 elfordon till kinesiska Panda New Energy – till ett värde av 100 miljarder kronor.
– Vi är mycket glada för samarbetet med Nevs, säger Chao Ma, ordförande för det kinesisak företaget.

Året ser ut att sluta i glädje för lilla Nevs.
Detta då de kan stoltsera med ett nykritat samarbetsavtal värt 100 miljarder kronor.
Trollhättan-företaget ska fram till 2020 leverera 150 000 elbilar samt ytterligare 100 000 elfordon och tjänster ”från företag närstående Nevs”. Det skriver Nevs i ett pressmeddelande. Exakt vad det sista har för betydelse framgår inte av meddelandet, men värdet på avtalet är enormt.

Kinesiska Panda New Energy fokuserar på olika typer av gröna mobilitetslösningar – målet är att bli ett världsledande leasingbolag för miljöbilar.
–  Det här är ett strategiskt samarbete för Nevs inte bara när det gäller antalet fordon, utan är också ett viktigt steg i att implementera vår vision och vår nya affärsplan. Vi vill erbjuda våra kunder både hållbara produkter och hållbara mobilitetslösningar, säger Stefan Tilk, vice ordförande Nevs.

För att klara av sitt åtagande kommer Nevs att anställa ”hundratals” i Trollhättan och påbörja produktionen snart. Detta då alla fordon, i varje fall till dess att den nya fabriken i Kina är färdigbyggd 2017, kommer att tillverkas delvis i Trollhättan.

Foto: Nevs
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com