Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Motorvägen öde på grund av corona - kör Ferrarin i 372 km/h

Vissa tar chansen att köra riktigt fort när vägarna ligger tomma i coronakrisen.
Här kör föraren av en Ferrari LaFerrari 372 km/h på tyska Autobahn.

Vägarna i många europeiska länder har de senaste veckorna legat mer eller mindre öde. En ägare till en Ferrari LaFerrari tog tillfället i akt och bestämde sig för att testa toppfarten på sin bil på en frifartssträcka på Autobahn. Den tyska motorvägen är så tom att föraren kan använda mittfilen, men för säkerhets skull kör han mestadels i ytterfilen.

Tilltaget dokumenterades med kamera och har redan fått 100 000-tals tittare i sociala medier. Och Ferrari har inte överdrivit bilens toppfart. Enligt tillverkaren toppar bilen över 340 km/h och mätaren vid testet på Autobahn visar som mest 372 km/h. Hastigheten är för övrigt mer än det dubbla än vad en ny Volvo kan köras i.

Ferrari LaFerrari har nu fem år på nacken men är fortfarande en av världens mest potenta hybersportbilar. Bilen har en V12 och en elmototor som tillsammans lämnar över 900 hästkrafter. Två av de svenska ägarna är Zlatan Ibrahimovic och Per Gessle. Gessle fick leverans på en av de sist tillverkade LaFerrari-bilarna för två år sedan, en öppen Aperta-modell.  Han har även en täckt kupéversion.

För de som fick chansen att köpa något av de 499 exemplaren som nya så har det varit en fin investering. Nypriset var cirka 13 miljoner kr, men i dag säljs bilar för närmare 30 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com