Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Monsterversionen av nya Corvette: 800 hk

Får Blackwing-motorn från Cadillac CT6-V

Tycker du att nya Corvette verkar lite tam med 502 hästkrafter?
Då gör du bäst i att vänta. Om två år kommer Ferraridödaren Z06 med 800 hk.

Corvette med mittmotor är en av de senaste årens mest hysteriska billanseringar. Ja, egentligen är det nog bara Tesla Model 3 som rönt större intresse. I USA är första årets produktion på 30 000 bilar redan slutsåld, och i Sverige är det kölista för Corvette med 100-tals intresserade.
Men misströsta inte om du inte ställt dig i kö, det kan löna sig att ha tålamod. Amerikanska tidningar rapporterar nu om att det är en häftigare Corvette på gång än dagens Stingray med 502 hk och 312 km/h i toppfart.
I slutet av 2021 kommer Chevrolet att presentera Z06-versionen av Corvette. Bilen får Blackwing-V8:an från Caddillac CT6-V med en effekt på 800 hk och ett vrid närmare 1000 Nm. En ökning på 150 hk jämfört med den tidigare generationens Z06-motor. Blackwing motorn kommer enligt Automobil att heta LT7 när den hamnar bakom sätena i nya Corvette.
Enligt spekulationerna kan bilen komma att få en tiostegad dubbelkopplingslåda i Z06-utförandet. Kanske blir det en manuell låda, men det är inte sannolikt. Däremot får bilen hårdare inställning för luftfjädringen, delar av karossen i kolfiber, samt större vingar och spoilers. Skärmarna breddas för att ge plats åt ännu bredare hjul.
I USA väntas priset bli över 100 000 dollar, ett rejält hopp upp från standardmodellens 60 000 dollar.
Tycker du att även Z06 verkar för klen så kommer ZR1-versionen av Corvette ytterligare något år senare. Den kommer att ha mer än 1000 hästkrafter, hybriddrift och fyrhjulsdrift.
Ja, Porsche och Ferrari kan få det svettigt med sina försäljningssiffror i USA framöver. Tur att de har suvar att sälja.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com