Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för GT Masters

Skrivit treårsavtal med Team Aust Motorsport

Den svenska racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky växlar upp från Audi Sport TT Cup till att köra sportvagnsserien GT Master. Mikaela har skrivit ett treårsavtal med Team Aust Motorsport och kommer att köra den internationella racingserien i en Audi R8 LMS.

GT Masters är den största racingserien efter DTM och körs huvudsakligen i Tyskland men innefattar även tävlingar på Red Bull Ring i Österrike och på Zandvoort i Holland.

– Lycka och stolthet är självklart något jag känner nu när allting är klart. Det är många timmar och hårt arbete som ligger bakom och nu vill jag bara sätta mig bakom ratten till R8 LMS igen, berättar Mikaela som i dagarna fick helt klart med sin treårssatsning i GT Masters.

GT Masters-satsningen har blivit verklighet av två anledningar. Audi Sverige har tillsammans med Audis återförsäljarförening givit Mikaela den ekonomiska förutsättningen som huvudsponsor och Team Aust Motorsport kommer att ge henne möjligheten att få växa med uppgiften under tre år.

– Vi är glada över att kunna stötta Mikaela i hennes satsning mot målet DTM. Hon är en fantastisk ambassadör och har en lång historia med Audi. Att hon är kvinna i en mansdominerad värld gör det extra speciellt och viktig, säger Marco Schubert, chef för Audi Sverige.

De flesta stora bilmärkena finns representerade i GT Masters och många fabriksförare finns med på startlinjen. 2016 kommer det att bli ett fullt startfält med 34 bilar och förare från 14 olika nationer, vilket innebär att det kommer att bli många tuffa bataljer mellan de motorstarka och snabba tävlingsbilarna. I startfältet finns en del förare som tidigare kört både Formel 1 och DTM.

– Ja, det kommer att bli tufft därute och det kommer att gå brutalt snabbt, men jag får väl försöka använda min kvinnliga list. Det har fungerat förut, berättar Mikaela, som är den första och enda kvinnan som vunnit en deltävling i en enhetsklass i racing. 2014 fick hon kliva högst upp på pallen när hon vann på Norisring i VW Scirocco R-cup. Under förra säsongen tävlade Mikaela i Audi Sport TT Cup i Tyskland och även då fick hon kliva upp på pallen på Norisring då hon körde till sig en tredjeplats.

Nu tar alltså Mikaela steget upp från framhjulsdrift och 310hk till bakhjulsdrift och 585hk. Hon kommer att köra i team med Marco Bonanomi som är fabriksförare för Audi Sport och tävlat i LMP1 de senaste åren.

– Det känns tryggt att få dela bil med en förare av den kalibern. Han hjälper mig mycket och jag är säker på att vi kommer att vara ett bra team, säger Mikaela.

– Det här blir ett kliv in i den riktiga vuxenracingvärlden, fortsätter hon, – Här lämnar jag min trygghetszon eftersom allt blir nytt för i år, teamet, serien och en del av banorna, och sist men inte minst tävlingsbilen som är en Audi R8 LMS med 585 hästkrafter, och dessutom bakhjulsdriven. Jag har bara kört framhjulsdrift fram till i år och självklart blir detta en rejäl utmaning och ett steg närmare mitt mål, som är att få köra DTM. Det här är en helt fantastisk chans, som jag givetvis tänker förvalta på bästa sätt. Nu längtar jag bara efter att få krypa in i overallen och trycka på startknappen, avslutar Mikaela med ett leende.

Foto: Jörg Herlein
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com