Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mazdas nya sportbil – med wankelmotor

Lovar att motortekniken kommer återuppstå

En läcker nyhet med ”utdömd” teknik. Här är Mazdas RX-Vision en modern sportbil som häpnadsväckande nog försetts med en wankelmotor. Betyder det att vi snart får se en ny RX-modell?

Det är på Tokyosalongen som Mazda visar upp sitt nya koncept RX-Vision, en bil som får oss att hålla tummarna lite extra.
Detta då bilen är försedd med en wankelmotor, en teknik som Mazda var ensam om att använda i branschen och som lades ner 2012. Motorn har även fått en modern modellbeteckning, Skyactive-R vilket antyder om att rotationsmotorer är på väg tillbaka.

Storleksmässigt mäter nya konceptet in på 4,389 meter i längd, 1,925 meter i bredd och 1,160 meter i höjd. Måtten innebär att bilen är något kortare än gamla RX8:an, men bredare.
Men mer detaljer än så får vi inte i dagsläget. Förhoppningsvis kommer vi inom kort få mer information om huruvida, eller när, wankelmotorer kommer att leta sig in i produktionen igen
– Vi är mycket stolta över att kunna visa vår senaste konceptbil och vår nyutvecklade rotationsmotor Skyactiv-R. Mazda kommer även i fortsättningen att anta svåra tekniska utmaningar och att i många fall fortsätta att gå sina egna vägar, , säger Masamichi Kogai, vd för Mazda.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com