Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Maserati premiärvisar nya Levante GTS

0-100 km/h på 4,2 sekunder, toppfart 292 km/h

Med en V8 på 550 hästkrafter flyttar verkligen Maseratis nya version av SUV:en Levante på sig. Världspremiären skedde på Goodwood Festival of Speed i helgen.

Marknaden för SUV:ar ser inte ut att ha någon ände och detsamma verkar gälla för de riktigt snabba och påkostade versionerna.

Italienska Maserati passade den gångna helgen på att visa sin nya vassa Levante GTS på engelska Goodwood Festival of Speed. Den har fått en 3,8-liters V8 med 90 graders vinkel mellan cylinderbankarna och dubbla turboaggregat. Den ger 550 hk vid 6 250 varv/min och 730 Nm mellan 2 500 och 5 000 varv/min. Liksom övriga bensinmotorer sammansätts denna V8 hos grannen Ferrari i Maranello några mil bort. Maserati byggs i den större staden Modena.

Det är en stor och tung bil men vikt/effektförhållandena är goda: 3,0 kg/hk. Med de siffrorna sprintar Levante GTS från 0-100 km/h på 4,2 sekunder och toppar 292 km/tim.

Maserati

550 hästar sade vi ju

Fyrhjulsdriften Q4 är standard liksom ZF åttastegad växellåda. Den kan endera köras i automatläge eller manuellt genom att den nyutformade växelspaken förs från höger till vänster.

Exteriört har fronten fått en vassare utformning liknande den tidigare visade Levante Trofeo, som för övrigt hade europapremiär på Goodwood. Full LED Matrix strålkastare kan för första gången fås som option i Levante-serien. På insidan kan man välja mellan två kompletta läderinredningar. Standardlädret kan som option bytas mot naturläder Pieno Fiore.

Priser och om Levante GTS kommer att tas in till Sverige är hittills oklart.

Torbjörn Lundgren
TobbeTi@outlook.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com