Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Löftet: Verkliga förbrukningssiffror

Nu följer Opel i PSA:s spår

Först gick PSA-koncernen ut och lovade att de ska visa verklig förbrukning på sina bilar.
Nu följer Opel efter.
– Det är hög tid att agera, säger Karl-Thomas Neumann, chef för Opel.

VW:s stora skandal med manipulerade utsläppssiffror har gjort att bilbranschen rejält hamnat i miljökämparnas skottlinje. Om de fuskar så mycket, bör de straffas rejält – är en syn som allmänt spritt sig.
Men för att mota Olle i grind väljer nu flera tillverkare att gå händelserna i förväg och börja presentera verklig förbrukning – istället för den körcykel som är lagkravet.
PSA Peugeot Citroën var först ut med löftet om att låta en fristående organisation genomföra testerna. Och nu följer Opel efter.

Nya Astra först ut med WLTP-märkning
I ett pressmeddelande skriver det tyska märket att de frivilligt tar nästa steg för att möta framtida riktlinjer. Från och med andra kvartalet 2016 kommer de utöver det officiella kravet på att visa förbrukningssiffror och utsläpp enligt den europeiska körcykeln – även publicera prestandan enligt den nya, verklighetstrogna WLTP-cykeln.
– Händelserna och diskussionerna de senaste månaderna har visat att det finns en otrolig fokus på bilindustrin och nu är det hög tid att agera. Det är uppenbart att dieseldiskussionen är vid en vändpunkt. Världen är inte som den bar innan och vi kan inte ignorera det, säger Karl-Thomas Neumann, vd för Opel.
Första modellen som får den nya märkningen (WLTP står för World Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure) blir nya Astra.

Foto: Opel
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com