Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Lista: Tio snålaste kombibilarna

Lista: Tio snålaste kombibilarna På jakt efter en kombi med riktigt låg förbrukning? Då kanske det är en Renault eller Skoda du ska kolla på. Det framgår av nybilsajten Facit.coms genomgång av de mest bränslesnåla kombibilarna.

Lista: Tio snålaste kombibilarna
På jakt efter en kombi med riktigt låg förbrukning? Då kanske det är en Renault eller Skoda du ska kolla på. Det framgår av nybilsajten Facit.coms genomgång av de mest bränslesnåla kombibilarna.

Från att vara ett par till att bli en familj, eller när familjen växer. Mer personer kräver mer plats och då är en kombi en bra lösning. Men en större bil betyder mycket högre förbrukning – inte nödvändigtvis.

Sajten Facit.com har gått igenom kombibilarnas förbrukning och kommit fram till att det finns en hel radda med snålkombis.
– Sverige har i dag ett av Europas högsta dieselpriser, och därför kan det vara smart att granska bränslekostnaden och vilken bränsletyp bilen är utrustad med, när du ska köpa ny bil,  säger Victor Dahlborg, vd på FACIT.com.

I den sammanställda listan har Facit utgått från biltillverkarnas egna uppgifter (från jan 2014) – det innebär att förbrukningen vid verkligt vardagsbruk kommer att skilja mot dessa. Dock fungerar listan utmärkt som riktmärke för vilka bilar som är riktigt snåla.

Topplistan 10 snålaste kombibilarna
Renault Clio 1,5 dCI 90 Sport Tourer –  0,32 l/mil
VW Golf TDI 110 Blueomtion Sportscombi – 0,33 l/mil
Seat Leon TDI 105 Kombi – 0,33 l/mil
Skoda Fabia 1,2 TDI 75 hk GreenLine Combi – 0,34 l/mil
Ford Focus 1,6 TDCi 105 Econetic Kombi – 0,34 l/mil
Renault Megane 1,5 dCi 110 Fab Tourer – 0,35 l/mil
Honda Civic 1,6 Tourer – 0,38 l/mil
Skoda Fabia 1,6 TDI 90 Combi – 0,38 l/mil
Skoda Octavia TDI 105 hk Combi – 0,38 l/mil
Volvo V60 D4 – 0,38 l/mil

redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com