Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lasse Grundström ny vd för Opel Sverige

Tillträder den 1 april

Efter tre år i ledningen för Opel Österrike, då bilmärket avancerade företaget från sjätte till andra plats på marknaden, tillträder Lars Grundström som vd för Opel Sverige med start den 1 april.

Han kommer ursprungligen från Finland och har svenska som modersmål. Han kommer närmast från tjänsten som marknadschef för Opel i Österrike och har en lång och bred erfarenhet från GM, där han har arbetat på olika positioner inom både försäljning och marknad sedan år 2000.

Innan flytten till Österrike 2013 arbetade han som Manager Business Support, Sales, Marketing and Aftersales på ADAM Opel i Rüsselsheim.

– Opel Sverige har börjat året starkt och mitt arbete blir att se till att den trenden fortsätter, säger Lasse Grundström i ett pressmeddelande.

2016 har startat mycket positivt för Opel Sverige. Försäljningen har ökat med drygt 33 procent hittills i år jämfört med samma period i fjol vilket är betydligt mer än marknaden.

– Opel har det starkaste modellprogrammet någonsin, ett bra återförsäljarnät och ett motiverat team hos generalagenten – tre viktiga ingredienser i ett framgångsrecept. Jag ser fram emot att leda teamet och tillsammans med handlarna öka Opels marknadsandel. Vi börjar med att lansera Astra Sports Tourer i april, en mycket viktig och efterfrågad modell här i Sverige, avslutar han.

I april lanseras kombiversionen av Astra och till hösten startar försäljningen av nya Mokka X. I höst startar även försäljningen av Opel OnStar.

Foto: Opel
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com