Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lamborghini öppnar fabriken: Gör ansiktsmasker och visir

Lamborghini ansluter sig nu till bilföretagen som producerar coronautrustning.
Delar av fabriken i Sant’Agata Bolognese har öppnats – och nu sys ansiktsmasker och printas visir.
Tyg från bilarnas inredning används till munskydden.

Många biltillverkare gör vad de kan för att hjälpa till under coronakrisen, bland annat försöker flera att snabbt börja tillverka respiratorer.

Lamborghini stängde tidigt bilproduktionen i sin fabrik då den ligger i den värst coronadrabbade delen av Italien. Nu har delar av fabriken öppnats igen – men inte för bilar.

Lamborghinis sömmerskor har börjat sy munskydd av inredningsmaterial och i företagets 3D-printrar som i vanliga fall gör kolfiberdetaljer framställs nu ansiktsvisir. Italien ser tecken på en ljusning i coronaepidemin, men fortfarande är behovet av skyddsutrustning enormt på sjukhusen. Materialet ska bland annat doneras till Sant’Orsola-Malpighi Sjukhus i Bologna.

– Under den här krisen känner vi ett behov av att bidra konkret. Sant’Orsola-Malpighi Sjukhuset är en institution som vi samarbetet med i åratal. Vi kommer att vinna den här kampen tillsammans genom att jobba tillsammans, genom att stötta dem som är i fronten för att kämpa mot pandemin varje dag, säger Lamborghinis vd Stefano Domenicali.

Lamborghini kommer att producera 1000 ansiktsmasker per dag och 200 visir per dag.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com