Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Läckta bilden: VW Tiguan får facelift - kan bli laddhybrid

Här är de första läckta bilderna på nya uppdaterade Volkswagen Tiguan.
Den faceliftade versionen på storsäljande suv:en släpps under 2020.
Enligt vad BytBil erfar kommer Tiguan nu även som laddhybrid.

Volkswagen Tiguan blev den bäst säljande bilen till svenska privatpersoner under 2019. Både manliga och kvinnliga bilköpare hade den som sin favorit. Men för 2020 kan modellen få det lite tuffare då den får en rejäl skattehöjning sedan WLTP-normen infördes. Vissa modeller av Tiguan får över 10 000 kr i fordonsskatt per år.

Volkswagen vilar dock inte på hanen och efter att den uppdaterade Passat började säljas under 2019 är det nu Tiguans tur att få en uppdatering. Och enligt vad BytBil kommer modellen även att släppas som laddhybrid. En bil som kan bli en riktig storsäljare på den svenska tjänstebilsmarknaden.

En bild på den nya faceliftade Tiguan har läckt ut i sociala medier och sprids nu över världen. Bilden visar att bilen får ett liknande lyktarrangemang i fronten som Volkswagen Golf. Den får även uppdaterad sidolinje med annan dekoration på plastdetaljerna nedtill. Tiguan tycks också få fler detaljer som är lackerade i bilens färg i stället för mattsvart.

Enligt vad BytBil erfar kommer modellen också att släppas som laddhybrid i samband med faceliften. Redan för några år sedan visade Volkswagen upp Tiguan GTE som konceptbil, och i samband med uppdateringen av modellen är det sannolikt dags för lansering.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com